

Healthcare Providers Conference 24 January 2019

@ Civic Hotel, Marriot Autograph Collection, Surrey, BC

Conference Agenda

Time	Duration	Торіс	Speaker
5:30pm – 6:00pm	30 minutes	Registration (Please sign in and collect name badge) Meet your LifeLabs Medical Staff and ask questions Dinner (Buffet)	
6:00pm – 6:10pm	10 minutes	Introduction Opening Remarks and Welcome	Michael Kelly MD PhD FRCPC Clinical Professor, Department of Pathology and Laboratory Medicine, UBC Medical Director, LifeLabs BC Charles Brown President & CEO
6:10pm – 6:30pm	20 minutes	Hot topics in substance use disorder testing	Jan Palaty PhD FCACB Clinical Chemist, LifeLabs BC Clinical Instructor, UBC
6:30pm – 6:50pm	20 minutes	Tips and tricks to ordering microbiology tests - cases in STI, hepatitis, skin infections	Miguel Imperial MD FRCPC Medical Microbiologist, LifeLabs BC Clinical Assistant Professor, UBC
6:50pm – 7:10pm	20 minutes	Cases in primary care: cardiovascular laboratory investigations	Andrew Don-Wauchope MBBCh MD FRCP Edin FCPath FRCPath Professor, Department of Pathology and Molecular Medicine, McMaster University Vice President, Clinical Affairs, LifeLabs
7:10pm – 7:25pm	15 minutes	Stretch and Refresh Break	
7:25pm – 7:45pm	20 minutes	UTIs: Common but not always easy	Diana Whellams MD FRCPC Medical Microbiologist, LifeLabs BC Clinical Instructor, UBC
7:45pm – 8:05pm	20 minutes	Thalassemia/ Hemoglobinopathy investigation	Anil Mangal MD FRCPC Clinical Associate Professor, UBC Clinical Director, Hematology, LifeLabs BC
8:05pm-8:25pm	20 minutes	Incorporating Genetics into Clinical Care: Case illustrations focusing on Carrier Screening, NIPT, Hereditary Cancer and Pharmacogenetics	Dawn Siciliano BSc MSc CCGC Genetics Counsellor, LifeLabs
8:25pm- 8:30pm	5 minutes	Closing	Michael Kelly MD PhD FRCPC Clinical Professor, Department of Pathology and Laboratory Medicine, UBC Medical Director, LifeLabs BC
8:30pm – 9:00pm	30 Minutes	Meet and Mingle - Meet your LifeLabs Medical Staff and ask questions	